CS Workshop, March 2015


Invitation

Dear Colleagues,

we, the experiment control system group @ GSI, would like to invite you to a workshop dedicated to the CS framework. Please feel free to forward this information to other colleagues.

The main idea behind this workshop is to bring the users and developers of CS together to discuss about the present status and future developments.

This workshop will take place at GSI in "Seminarraum Theorie SB3 3.170a", on March 18, 2015, Wednesday, 13:00 to 18:00 (evening: dinner) March 19, 2015, Thursday, 09:00 to 12:00.

We could run a Adobe Connect Web-Meeting in parallel, so that people from anywhere could join the workshop remotely. If you are interested to join via Web-Meeting, please tell HolgerBrand. We need some time to prepare. Especially we would need all talks in advance to upload them to the Webmeeting server. It would be nice if you could provide us with some suggestions about the topics you would like to be informed about and and/or the topics you would like to discuss. Please let us know, if you intend to come to the workshop or not.

Registration

How to Register

There is no registration fee and there are two possibilities to register. Either
  1. edit this web page and add your name to the list of registered participants below, or
  2. send an e-mail to HolgerBrand or DennisNeidherr.
<!-- If you would like to participate, please register as soon as possible!<br> Deadline: February 27, 2015 -->

Participants

HolgerBrand, DennisNeidherr, Mikhail Goncharov, StefanGoette, UdoEisenbarth, AlexanderKessler, MichaelMorrissey, BirgitPloetzeneder, DinkoAtanasov (Thursday), MartinEibach, AlbertVass, TobiasHabermann, MustaphaLaatiaoui, PremadityaChhetri, GerritMarx, DanilaKhikhlukha, SzilardNagy

Attention: You need your identity card available to get access to GSI.

Agenda

Maybe it is a good idea to contribute to the list of feature requests or bug reports to enable us to derive an agenda.

This is a workshop: All attendees are cordially invited to contribute by presenting something.

Authors are responsible for the contents of their own contributions.
Please, respect all concerned copyrights!

Wednesday, March 18, 2015
Start Topic Speaker Time Link
13:00 Welcome HolgerBrand 15 min  
13:15 CS-Framework Overview DennisNeidherr 30+15 min  
14:00 Status PHELIX Control System & Upgrade Experience StefanGoette 20+10 min  
14:30 Coffee   15 min  
14:45 Source Code Control: Git Main.HolgerBrand 20+10 min  
15:15 LEBIT Status MartinEibach 20+10 min  
15:45 FT-ICR at ClusterTrap AlbertVass 20+10 min  
16:15 Short Break All 15 min  
16:30 Status of ELI facility and its Control System MichaelMorrissey 20+10 min  
17:00 POLARIS Vision - An Introduction to LVOOP AlexanderKessler 20+10 min  
17:30 Discussion All 20+10 min  
19:00 Dinner@ Brauereigasthof Grohe: HolgerBrand, DennisNeidherr, StefanGoette, MichaelMorrissey, BirgitPloetzeneder, GerritMarx, DanilaKhikhlukha, MartinEibach, Mikhail Goncharov, (AlexanderKessler)

Thursday, March 19, 2015

All Thursday morning talks are proposals. If these timeslots are necessary for CS talks they have priority, of course! The proposed talks can moved to the afternoon.
Start Topic Speaker Time Link
9:00 Tour to GSI All 30 min  
9:45 ISOLTRAP Status DinkoAtanasov 20+10 min  
10:15 Coffee   15 min  
10:30 Introduction to NI's Actor Framework HolgerBrand 20+10 min  
11:00 Introduction to CS++ HolgerBrand 60 min  
12:00 End/Lunch All    

Continue with optional CS++ Hands-On Workshop
Start Topic Speaker Time Link
13:00 Brainstroming All 30 min  
13:30 Preparation (Download from Git & Basic Setup) HolgerBrand 20+10 min  
14:00 LVOOP Tutorial: Configuration Data All 50+10 min https://github.com/HB-GSI/VIP2012
15:00 Coffee   15 min  
15:15 Actor Framework Tutorial: Hello World All 165+15 min https://github.com/HB-GSI/AF-HelloWorld
18:00 End All    
19:00 Dinner@ ??? HolgerBrand, DennisNeidherr

Friday, March 20, 2015
Start Topic Speaker Time Link
9:00 CS++ Hands-On All 75 min  
10:15 Coffee   15 min  
10:30 CS++ Hands-On All 90 min  
12:00 Lunch All    
13:00 CS++ Hands-On All 120 min  
15:00 Coffee   15 min  
15:15 CS++ Hands-On All 60 min  
16:15 Summery & Discussion All 45 min  
17:00 End All    

Possible topics to discuss:

  • CS SCC: Subversion -> Git
  • CS++ developments
  • CS Migration to CS++

-- HolgerBrand - 26 Jan 2015
Topic revision: r21 - 2015-03-19, HolgerBrand
 
This site is powered by FoswikiCopyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding GSI Wiki? Send feedback
Imprint (in German)
Privacy Policy (in German)