CS Workshop, March 2016


Invitation

Dear Colleagues,

we, the experiment control system group @ GSI, would like to invite you to a workshop dedicated to the CS framework. Please feel free to forward this information to other colleagues.

The main idea behind this workshop is to bring the users and developers of CS together to discuss about the present status and future developments.

This workshop will take place at GSI at the ground floor of the "Guest House", on March 21, 2016, Monday, 13:00 to 18:00 (evening: dinner) and March 22, 2016, Tuesday, 09:00 to 12:00.

There will be again the possibility for an hands-on course from March 22 until March 24.

We could run a Adobe Connect Web-Meeting in parallel, so that people from anywhere could join the workshop remotely. If you are interested to join via Web-Meeting, please tell HolgerBrand. We need some time to prepare. Especially we would need all talks in advance to upload them to the Webmeeting server. It would be nice if you could provide us with some suggestions about the topics you would like to be informed about and and/or the topics you would like to discuss. Please let us know, if you intend to come to the workshop or not.

Registration

How to Register

There is no registration fee and there are two possibilities to register. Either
  1. edit this web page and add your name to the list of registered participants below, or
  2. send an e-mail to HolgerBrand or DennisNeidherr.
<!-- If you would like to participate, please register as soon as possible!<br> Deadline: February 29, 2016 -->

Participants

HolgerBrand, DennisNeidherr, AlexanderKessler, LaurentDaudin, BenjaminThomas, RyanRingle, JamesKelly, StefanGoette, MaximeMougeot, UdoEisenbarth, AlbertVass, SzilardNagy, SteffenLohse, FabianSchneider, JacquesVanDeLaar

Attention: You need your identity card available to get access to GSI.

Agenda

Maybe it is a good idea to contribute to the list of feature requests or bug reports to enable us to derive an agenda.

This is a workshop: All attendees are cordially invited to contribute by presenting something.

Authors are responsible for the contents of their own contributions.
Please, respect all concerned copyrights!

Monday, March 21, 2016
Start Topic Speaker Time Link
13:00 Welcome HolgerBrand 15 min  
13:15 CS-Framework Overview DennisNeidherr 30+15 min  
14:00 Comparison CS & CS++ DennisNeidherr 20+10 min  
14:30 Coffee All 15 min  
14:45 Migration of a CS System to an AF system AlexanderKessler 20+10 min AlexK_CS-Workshop_2016.pptx
15:15 Status PHELIX StefanGoette 20+10 min  
15:45 Status LEBIT RyanRingle 20+10 min 1603121_CS-workshop_ringle.pptx
16:15 Short Break All 15 min  
16:30 Status ISOLTRAP MaximeMougeot 20+10 min CS_workshop_2016_Maxime_Mougeot.pdf
17:00 Wavefront measurement using the
LabVIEW Actor Framework
UdoEisenbarth 20+10 min  
17:30 Discussion All 20+10 min  
19:00 Dinner@ Nazar Restaurant

Tuesday, March 22, 2016
Start Topic Speaker Time Link
9:00 Actor Framework @ GSI HolgerBrand 30 min Actor_Framework_at_GSI.pptx
9:45 MR-TOF at Notre Dame JamesKelly 20+10 min GSI_CS_workshop_talk_slides_JMKelly.pdf
10:15 Coffee All 15 min  
10:30 The PIPERADE project BenjaminThomas 20+10 min GSI-CSWorkshop_PIPERADE_21_03_16.pdf
11:00 ? ? 60 min  
12:00 End/Lunch All    

Tuesday, March 22, 2016
Start Topic Speaker Time Link
13:00 Introduction in CS-framework DennisNeidherr 300 min  

Wednesday, March 23, 2016
Start Topic Speaker Time Link
09:00 CS-framework Course Part 1 DennisNeidherr 180 min  
12:00 Lunch All 60 min  
13:00 Visit of HITRAP All 60 min  
14:00 CS-framework Course Part 2 DennisNeidherr 240 min  

Possible topics to discuss:

-- HolgerBrand - 21 Mar 2016
Topic revision: r28 - 2016-03-23, DennisNeidherr
 
This site is powered by FoswikiCopyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding GSI Wiki? Send feedback
Imprint (in German)
Privacy Policy (in German)