CS Workshop, February 2009

Results

The results of the workshop can be found here.

Invitation

Dear Colleagues,

we, the experiment control system group @ GSI, would like to invite you to a workshop dedicated to the CS framework. Please feel free to forward this information to other colleagues.

The main idea behind this workshop is to bring the users and developers of CS together to discuss about the present status and future developments.

This workshop will take place at GSI in "DVEE Besprechungsraum", SB2 2.239B, on
February 26, 2009, Thursday, 09:00 to 18:00 (evening: dinner)
February 27, 2009, Friday, 09:00 to 12:00.

We could run a Adobe Connect Web-Meeting in parallel, so that people from anywhere could join the workshop remotely. If you are interested to join via Web-Meeting, please tell HolgerBrand as soon as possible. We need some time to prepare. Especially we would need all talks in advance to upload them to the Webmeeting server.

It would be nice if you could provide us with some suggestions about the topics you would like to be informed about and and/or the topics you would like to discuss. Please let us know, if you intend to come to the workshop or not.

Registration

How to Register

There is no registration fee and there are two possibilities to register. Either
  1. edit this web page and add your name to the list of registered participants below, or
  2. send an e-mail to DietrichBeck or HolgerBrand.

Registered Participants

WolfgangBecher, DietrichBeck, HolgerBrand, ChristianDroese, FrankHerfurth, StefanGoette, SimonVanGorp, RayeesKhan, JensKetelaer, DavidLincoln, SzilardNagy, DennisNeidherr, AlessandroRaimondo, AdriaanRijllart, MichaelTandecki, FalkZiegler

Preliminary Agenda

Maybe it is a good idea to contribute to the list of feature requests or bug reports to enable us to derive an agenda.

This is a workshop: All attendees are cordially invited to contribute by presenting something. In case we have too little contributions, Holger is threatening us with an in-depth course about mobile agents based on the HGF base class library using LabVIEW Object Oriented Programming (LVOOP) :-).

Thursday, February 26 2009
Start Topic Speaker Time Link
9:00 Welcome HolgerBrand 15 min ppt
9:15 CS-Framework Overview DietrichBeck 30+15 min ppt
10:00 Coffee   15 min  
10:15 CS-Status DietrichBeck 20+10 min ppt
10:45 Design Patterns HolgerBrand 20+10 min ppt
11:15 Update of Conventions DietrichBeck 20+10 min ppt
12:00 Lunch   30+30 min  
13:00 New GUI Classes DietrichBeck 20+10 min ppt
13:30 CS@TRIGA-TRAP JensKetelaer 20+10 min ppt
14:00 FPGA Solutions DietrichBeck 20+10 min ppt
14:30 Discussion All 30 min  
15:00 Coffee   30 min  
15:30 RADE - Rapid Application Development Environment AdriaanRijllart 20+10 min ppt
16:00 LV-DIM-Interface Demo DietrichBeck 20+10 min  
16:30 Migration to LV 8.6 HolgerBrand 20+10 min ppt
17:00 Discussion All 20+10 min ppt
17:30 Tour to GSI All 30 min  

19:00 Dinner@Da Vincenzo : DietrichBeck, HolgerBrand, StefanGoette, SimonVanGorp, AlessandroRaimondo, AdriaanRijllart, MichaelTandecki

Friday, February 27, 2009
Start Topic Speaker Time Link
9:00 CS on-line demo HolgerBrand 30+15 min  
9:45 HGF Base Classes using LVOOP HolgerBrand 30+15 min ppt
10:30 Coffee   15 min  
10:45 Discussion of CS future All 60 min  
12:00 End All    

Possible topics to discuss:

  • Status & Problems
    • build of a consistent beamline-GUI-System
  • Information, requests, contributions
  • features of LabVIEW 8.6
  • Remind us of design patterns possible with CS, discuss new design patterns (for device and application layer, GUI etc.) (asked for by FrankHerfurth)

-- HolgerBrand, DietrichBeck - 02 Mar 2009
Topic revision: r34 - 2010-12-03, HolgerBrand
 
This site is powered by FoswikiCopyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding GSI Wiki? Send feedback
Imprint (in German)
Privacy Policy (in German)