CS Workshop, February 2008

Results

The results of the workshop can be found here.

Invitation

Dear Colleagues,

we, the experiment control system group @ GSI, would like to invite you to a workshop dedicated to the CS framework. Please feel free to forward this information to other colleagues.

The main idea behind this workshop is to bring the users and developers of CS together to discuss about the present status and future developments.

This workshop will take place at GSI in "DVEE Besprechungsraum", SB2 2.239B, on
February 7, 2008, Thursday, 09:00 to 18:00 (evening: dinner)
February 8, 2008, Friday, 09:00 to 15:00.

We will run a Breeze Web-Meeting in parallel, so that people from anywhere can join the workshop remotely.

It would be nice if you could provide us with some suggestions about the topics you would like to be informed about and and/or the topics you would like to discuss. Please let us know, if you intend to come to the workshop or not.

Remark: There will be a CS Framework HandsOn-Course preceeding the workshop.

Registration

How to Register

There is no registration fee and there are two possibilities to register. Either
  1. edit this web page and add your name to the list of registered participants below, or
  2. send an e-mail to DietrichBeck or HolgerBrand.

Registered Participants

AryaBabai, DietrichBeck, HolgerBrand, ArkadiuszChlopik, MartinFeldmann, StefanGoette, FrankHerfurth, WenxueHuang, PiotrKoczon, PimLubberdink, DennisNeidherr, JoshSavory, LutzSchweikhard, AlexanderSchwinn, JaroslawSzewinski, SzilardNagy, VictorStoica, MichaelTandecki, HeinrichWoertche, FalkZiegler

Agenda

Maybe it is a good idea to contribute to the list of feature requests or bug reports to enable us to derive an agenda.

Thursday, February 7, 2008
Start Topic Speaker Time Link
9:00 Welcome HolgerBrand 15 min  
9:15 CS-Framework Overview DietrichBeck 30+15 min CSFrameworkOverview.ppt
10:00 Coffee   15 min  
10:15 CS-Status DietrichBeck 20+10 min CSStatus.ppt
10:45 UML Visualization of CS Classes MartinFeldmann 20+10 min BscVortrag3_GSICSCourse.ppt
11:15 your contribution your name 20+10 min  
12:00 Lunch   30+30 min  
13:00 CS_ Grid-GUI Presentation AlexanderSchwinn 20+10 min CS_Grid-GUI.ppt
13:30 Standardization via ApplicationBaseClasses DietrichBeck 20+10 min CSApplicationBaseClasses.ppt
14:00 Coding Conventions HolgerBrand 20+10 min CSCondingConventions.ppt
14:30 Discussion All 30 min  
15:00 Coffee   30 min  
16:30 An interface to ELOG DietrichBeck 20+10 min ELOGInterface.ppt
17:00 Discussion on ... All 20+10 min  
17:30 Questions and answers All 30 min  

19:00 Dinner@Storchen

Friday, February 8, 2008
Start Topic Speaker Time Link
9:00 Trap setups migrating to CS 3.1 FrankHerfurth 20+10 min IonTraps_MigrationTo31.ppt
9:30 CSObject- and Petri-Nets AlexanderSchwinn 20+10 min CSObjekt-undPetri-Netze.ppt
10:00 Coffee   15 min  
10:15 DSCIntProc with LabVIEW 8.2 DietrichBeck 30+15 min DSCIntProcAndSharedVariables.ppt
11:00 Discussion on ... ALL 30+10 min  
11:45 Lunch   30+30 min  
12:45 NuSTAR FEE, DAQ and Controls All 30+15 min  
13:30 Discussion of CS future All 120 min  
15:30 End All    

Possible topics to discuss:

  • Status & Problems
    • build of a consistent beamline-GUI-System
  • Integration into LabVIEW 8.21
    • DIMIndicators library
    • philosophy on how to use LabVIEW DSC
    • CS packaging system
  • Information, requests, contributions
  • features of LabVIEW 8.5

-- DietrichBeck - 08 Feb 2008
Topic revision: r40 - 2008-02-08, HolgerBrand
 
This site is powered by FoswikiCopyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding GSI Wiki? Send feedback
Imprint (in German)
Privacy Policy (in German)